Fürdesd a papagájt

Ez a műanyag fürdőtál kifejezetten papagájoknak, kanáriknak és más, kis méretű díszmadaraknak lett kifejlesztve. Kiválóan alkalmas a madárhigiénia megtartására, ugyanakkor jó szórakozást is nyújt a kis tollas kedvencek számára. A rajta lévő fogantyúk segítségével könnyen rögzíthető a ketrec vagy a kalitka ajtajára, szinte minden kivitelre egyszerűen feltehető. Műanyagból készült. A felső része lekerekített, az alsó része szögletes. A kerek ketrecek kivételével minden ketrecben használható. Teljesen áttetsző, emellett tartós, nem mérgező, biztonságos anyagból készült.

A papagájok a természetben is fürdenek, méghozzá többféle módon. A hazánkban is állandóan látható verebek homokfürdője náluk is megjelenik, emellett kiállnak az esőbe is és belefürdenek a természetben megtalálható álló vagy folyóvizekbe is. Ez egyrészt szórakozás nekik, másrészt tisztálkodás, és amit kevesen tudnak, egészségmegőrzés is, mert a fürdő segít megőrizni bőrük egészségét és tollak épségét is. A kiszáradás tehát egészségtelen a papagájnak.

A papagájoknak készített műanyag fürdetőtál egy hatékony megoldás erre a kihívásra. Heti 1-2 alkalommal érdemes feltenni a madaraknak, a használaton kívüli időszakokra le kell venni a kalitkáról, hogy ne szennyeződhessen feleslegesen. Használat előtt és után is el kell mosni, használat előtt langyos vízzel fel kell tölteni, a papagájok pedig bele fognak fürdeni, ösztönösen tudni fogják, hogy mit kezdjenek vele. A zárt kivitelnek köszönhetően a kifröcskölés is csak minimális szokott lenni.